התפרצות הרפס באיבר המין בסמוך ללידה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בהריון, בשבוע ה-36. לפני כחודש התפרץ לי בפעם הראשונה הרפס באיבר המין, ואני לוקחת עד ללידה טיפול בטבליות אציקלוביר 200, כ-2 טבליות ביום. אם הנגיף אינו פעיל, האם ניתן ללדת בלידה רגילה? האם יש סיכוי שתהיה התפרצות נוספת ממש סמוך ללידה? האם שווה לקח

תשובה:
זמן ההתפרצות של ההרפס אצלך הוא גבולי. בדרך כלל ההמלצה היא ללדת בניתוח קיסרי אם ישנה התפרצות בסמוך למועד הלידה. כאשר אין נגעים פעילים, ניתן ללדת בלידה רגילה ללא חשש, אבל במקרה שלך, את צריכה להתייעץ עם הרופא המטפל אם לקחת את הסיכון או לא. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד