דלג לתוכן

טיפול עם טרבינאפין ותפקודי כליה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 27/12/2009 תאריך עדכון: 18/05/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בן 72. בידי הימנית ובציפורניים, וכן בציפורני אצבעות הרגליים, יש לי פטרת. רופא עור התלבט אם להמליץ על שימוש בתרופה טרבינאפין מאחר שבגופי נותרה כליה אחת לאחר שהשנייה הוסרה עקב גידול ממאיר. עם זאת, בדיקות הדם האחרונות נמצאה רמת קראטינין של 1.2 ואי

תשובה:

לא ברור מתשובתך אם בסופו של דבר הוחלט על מתן התרופה או לא. 1.2 הוא ערך הקראטינין התקין העליון. לפי הספרות הרפואית, לא ידוע על פגיעה אפשרית של התרופה בכליות, אולם אם יש חשש, בשל מצבך המיוחד, הייתי ממליצה על מעקב תכוף יותר אחר תפקודי הכליה בזמן נטילת התרופה. ד"ר ורד אסטרחן - אינפומד

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר אנה פדואה
ד"ר אנה פדואה יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר אורי מרמור
ד"ר אורי מרמור עיניים
ד"ר יצחק צחי בן ציון
ד"ר יצחק צחי בן ציון חוות דעת משפטית
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו