דלג לתוכן

נטילת תרופה נגד פטריות בעת הנקה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 15/03/2009 תאריך עדכון: 27/09/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

יש לי פטריה בציפורן של הבוהן. יש לי תינוקת בת 3 חודשים ואני מיניקה. רופא העור שלי רשם לי שימוש בלק Amorolfine, או Loceryl. הוא לא ידע לענות האם זה עלול להזיק לתינוקת, ושלח אותי לברר במקומות אחרים. האם תוכלו לענות אם תרופה זו בטוחה בהנקה, או לשלוח או

תשובה:

לוצריל, או Amorolfine, ניתן כקרם או כלק לטיפול חיצוני נוגד פטריות לפטרות עור או ציפורניים. אין בספרות הרפואית דיווחים על תינוקות שאימותיהם השתמשו בתכשיר במהלך הנקה, לא ברור אם ואיזו כמות מופרשת לחלב האם, ולפי אחד המקורות, לא ניתן לשלול סיכון לתינוק היונק, אם כי, באופן כללי, הסיכון לחשיפה לחומרים בתכשירים מקומיים נמוך יותר לעומת הנזק שיכולים לגרום תכשירים סיסטמיים. לדעתי, אם מדובר בפטריה על ציפורן בודדת, אולי שווה לך לדחות את הטיפול עד תום ההנקה. בברכה, ד"ר טלי צ’רנוביצקי - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר יואב ירון
ד"ר יואב ירון רפואת שיניים
ד"ר אסמעיל מסארוה
ד"ר אסמעיל מסארוה אורולוגיה
ד"ר גבריאל גרינברג
ד"ר גבריאל גרינברג קרדיולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו