כאבי ראש בעת קיום יחסי מין
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 24. קיימתי יחסי מין, ובזמן האורגזמה חטפתי בבת אחת את אחד מכאבי הראש הזוועתיים ביותר שחוויתי בחיי, עד כדי כך שלא הייתי מסוגלת לבצע שום פעולה מרוב כאב. הכאב דעך לאט אחרי שנחתי ונעלם לגמרי אחרי שעה. זוהי פעם ראשונה שאני חווה דבר כזה בזמן אורגזמה.

תשובה:
התופעה של כאבי ראש בעת קיום יחסי מין ידועה ומוכרת. כאב הראש מתחיל עם קיום יחסי המין ומגיע לשיאו באורגזמה. הכאב אינו קשור לבעיה אנטומית בראש. שינויים בלחץ הדם, בדופק ובמתח השרירים, והשינויים ההורמונליים והכימיים שחלים בגוף בזמן ריגוש מיני, משפיעים גם על קצות עצבי הכאב בראש, ואצל הרגישים לכך מופיע כאב ראש. מכיוון שהתופעה חדשה אצלך, אני ממליצה לך לפנות לרופא המטפל או לנוירולוג כדי לשלול את קיומו של גורם אחר לתופעה. ישנו טיפול תרופתי לבעיה, תרופות הניתנות גם לטיפול במיגרנה. התרופות ניתנות הן נגד המצב החריף וגם למניעה, והרופא שאליו תפני יוכל להתאים לך תרופה כזאת. ד"ר ורד אסטרחן - אינפומד