ניתוח כריתת צינור הזרע
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני גבר בן 44, נשוי עם שלושה ילדים, ומעוניין לעבור ניתוח וזקטומיה. באיזה בתי חולים בארץ מתבצע ההליך? האם יש השתתפות של קופת חולים? מהו ההליך הביורוקרטי שצריך לעבור? אני מחפש את הרופא המומחה והטוב ביותר בארץ לניתוחים אלה.

תשובה:
ניתוח וזקטומי (כריתת צינור הזרע) הוא הליך פשוט יחסית שנמשך כ-45-30 דקות, ומשתחררים אחריו בדרך כלל באותו היום. הניתוח מקובל במדינות רבות בעולם, אולם בארץ הציבור הדתי אוסר אותו מטעמים הלכתיים. זהו הליך בלתי הפיך. הניתוח מאושר על ידי משרד הבריאות וניתן לבצעו דרך המרפאות האורולוגיות הן במסגרת קופות החולים (עם השתתפות ביטוחית) והן באופן פרטי. לאור פשטות ההליך, כל אורולוג מומחה שתפנה אליו יהיה מסוגל לבצע את הניתוח, אולם אמליץ לקרוא לפני כן את המידע החשוב שישנו בדפים הבאים: http://www.infomed.co.il/questions/q_060609_3.asp