בעיות בתנועתיות הזרע
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 38. האם יש דרך לטפל בתנועת הזרע של הגבר? האם כדאי שהגבר יטול גם כן חומצה פולית? מה משמעות תנועה 40%? האם מתח נפשי יכול לעכב הופעת ביוץ? בבדיקת מעקב זקיקים שעברתי נמצא זקיק בגודל 9 מ"מ ביום ה-16. על מה זה יכול להעיד? רמת הפרוגסטרון שלי

תשובה:
על מנת לאפשר מפגש בין זרע לביצית, הזרעים צריכים לנוע. תנועתיות תקינה נחשבת כאשר 50% מהתאים מראים תנועתיות טובה כ-4 שעות לאחר מתן הדגימה. במקרה שלכם, נראה שהתנועתיות עומדת על 40%, וזה מעט נמוך מן הנורמה. עם זאת, חשוב מאוד לשים לב ליתר הפרמטרים: מספר תאי זרע בנפח, מורפולוגיה (צורה) ועוד. ישנם מרכזים שונים שטוענים שנטילת תוספי תזונה המכילים שילוב ספציפי של ויטמינים וחומצות אמינו יכולה לגרום לשיפור איכות הזרע.