תחושת "פריקה" של החוליות אחרי כריתת דיסקים
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

לפני כשנתיים עברתי ניתוח בגב התחתון (חוליות L4-L5-S1) לכריתה של שני דיסקים והשתלת "ווליס" בין שתי החוליות הראשונות. כשנה לאחר הניתוח התחלתי להרגיש תחושת "פריקה" של החוליות באיזור הזה, במיוחד כשאני מניעה את האגן קדימה ואחורה. אני ב

תשובה:
לתחושת הפריקה לאחר ניתוחים מסוג זה יכולים להיות כמה הסברים. יכול להיות שמדובר בתחושה חסרת משמעות. עם זאת, לא ניתן לשלול כי במהלך הניתוח נפגעה יציבות של חלק זה של עמוד השדרה, ושנוצרה אי יציבות בתנועה. לצורך המשך הבירור יש עליך לעבור בדיקה גופנית, ובהמשך יש לשקול בדיקת הדמיה דינאמית, פלורוסקופיה. בברכה, ד"ר עמית גיל - אינפומד