סחרחורת מסוג Positinal Vertigo
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 37. אובחנתי על ידי רופא אף-אוזן-גרון כסובל מ- Positional Vertigo. אני אמור לטוס לחו"ל בעוד שבועיים. האם ישנה מניעה לטוס לאור מצבי? האם פעילות ספורטיבית כגון הליכה מהירה מותרת?

תשובה:
Positinal Vertigo הוא סוג של סחרחורת, הבאה לידי ביטוי בתחושה סובייקטיבית שהסביבה "נעה", כתוצאה מהפרעה באבנים המצויות בתעלת האוזן. התחושה אינה נעימה, וכאשר ישנן תזוזו פתאומיות של הראש, תחושת הסחרחורת חמורה ביותר. חשוב לציין שהתופעה שפירה ואינה מזיקה, אך בהחלט עשויה לגרום לאי-נוחות וירידה מסויימת באיכות החיים. תוכל לקרוא על כך כאן: http://www.infomed.co.il/questions/q_072009_9.asp