עליה באנזימים של המרה והכבד
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בחורה בת 38, משקלי 90 ק"ג, גובהי 1.72 מטר. בבדיקות האחרונות שלי ה- GGT היה 144 (הערכים הנורמלים הם בין 0 ל-38) ובבדיקת ALKP התקבלה התוצאה 135 (הערכים הנורמלים הם 30 עד 120). יש לי סוכרת גבולית. הבנתי שזה משהו שקשור למחלת כבד. מה זה אומר לג

תשובה:
ALP ו- GGT הם אנזימים כולסטטים. אנזימים אלו עולים כאשר יש הפרעה בדרכי המרה (בכבד או מחוצה לו). הפרעה כזאת יכולה להיות, למשל, אבן שחורגת מכיס המרה וגורמת לחסימה של דרכי המרה. בנוסף, מחלות כבד יכולות לגרום לעליה באנזימים אלה, אבל אז צריכה להסתמן הפרע גם ברמות שאר אנזימי הכבד. תוכלי ללמוד על הסיבות לרמה גבוהה של GGT כאן: http://www.infomed.co.il/medTest4.asp?tID=32