השוואה בין כמה תרופות נוגדות דלקת
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 65. האם התרופה Arcoxia דומה לתרופות Xefo או Celcox, או שייכת לאותה המשפחה? והאם למקבלי קומדין מותר לקחת אותה? קראתי גם כי תרופות אלה עשויות לגרום התקף לב. האמנם?

תשובה:
Xefo ו- Arcoxia שייכות למשפחת ה- NSAIDs (תרופות נוגדות דלקת לא סטרואידיות), אם כי מנגנון פעולתן שונה. Celcox, השייכת גם היא לאותה משפחה, דומה במנגנון פעולתה ל- Arcoxia. הקשר שבין נטילת NSAIDs ובין סיכון ללקות באוטם שריר הלב אינו ברור עד סופו. בכל מקרה, בעיות לב אינן ידועות כסיבוכים שכיחים בנטילת תרופות ממשפחה זו. באשר לשימוש במקביל לקומדין, שתי התרופות משפיעות על מנגנון הקרישה. יש להיוועץ עם הרופא המטפל לגבי התאמת המינון והשימוש בשתיהן. בברכת בריאות שלמה, ד"ר רונן בלכר - אינפומד