דלג לתוכן

האם מותר להשתמש בתרופה פרומתזין בהריון?

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 16/03/2009 תאריך עדכון: 27/09/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בת 33, בשבוע ה-16 של ההריון. אני סובלת מסוכרת הריונית, עם מעקב ודיאטה. בשבועיים האחרונים יש לי גירוד בכל הגוף עד כדי זוב דם. זה מציק ומטריד. רופא משפחה נתן לי Prothiazine ושלח אותי לבדיקות דם. הוא טוען שאני יכולה לקחת את הכדורים למרות ההריון. הא

תשובה:

התרופה פרומתאזין מכילה promethazine, שהוא חומר המשמש לטיפול בתופעות פסיכוזה, אך ידוע גם בתכונותיו האנטיהיסטמיניות ועל כן משמש גם למחלות עור שונות. התרופה שייכת לקטגוריה C בהריון, כלומר לקבוצת התרופות שניסויים על חיות הוכיחו שהן גורמות נזקים ואף מוות לעובר, אך שמצד שני לא נערכו די מחקרים על נשים הרות, ועל כן השימוש בתרופה כזאת בהריון מותר רק כאשר התועלת עולה על הנזק האפשרי לעובר. בכל מקרה, לא מומלץ להשתמש בתרופה בשליש הראשון של ההריון וגם לא ממש לפני הלידה. אני מניחה שהרופא שלך מכיר את ההיסטוריה הרפואית שלך, ועל כן המליץ על שימוש בתכשיר זה. אם יש לך ספקות, פני למרכז הטרטולוגי בירושלים: 02-6243699. שיהיה המשך הריון בריא וקל! ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד
רופאים בתחום
פרופ' יעקב שכטר
פרופ' יעקב שכטר אונקולוגיה
ד"ר גיל באר
ד"ר גיל באר ילדים
ד"ר עופר זקס
ד"ר עופר זקס אורתופדיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו