total anomalous pulmonary venous return מהי המחלה הזו? אני יודע שזה מום
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

total anomalous pulmonary venous return מהי המחלה הזו? אני יודע שזה מום המונע מוורידי הריאות להיקשר אל הלב. איך קוראים לזה בעברית? מה הטיפול הנחוץ?

תשובה:
באופן נורמלי ורידי הריאה נושאים דם נקי עם חמצן לפרוזדור השמאלי, משם עובר הדם לחדר השמאלי ולשאר חלקי הגוף. ורידי הגוף אוספים את הדם הלא מחומצן ומעבירים אותו אל הפרוזדור הימני, משם לחדר הנמני, ומשם הדם עובר דרך עורקי הריאה לריאות ומתחמצן, וחוזר חלילה. Total Anomalous Pulmonary Venous Return (TAPVR)