הטיפול בחור בעור התוף אצל תינוק
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

ראיתי כמה שאלות באתר הקשורות לחור בעור התוף אצל תינוקות. קראתי את התשובות וההמלצות, ורציתי לדעת דבר נוסף: האם החלמה וסגירת עור התוף קשורים לגיל התינוק? אני שואל זאת מכיוון שאצל בתי, בת שנה וחודשיים, נמצא חור קטן בעור התוף. באיזה שלב קובעים אם יש צורך

תשובה:
עור התוף הוא קרום דק המפריד בין האוזן החיצונית לאוזן התיכונה. ברוב המקרים, החורים אשר נוצרים בעור התוף קטנים מאוד, ומתאחים מעצמם לאחר כמה שבועות או חודשים. על מנת ליצור תנאים מתאימים לריפוי מהיר וטבעי של עור התוף, יש להרחיק נוזלים מהאזור ולהשאיר אותו יבש. במקרים בהם רופא אף-אוזן-גרון מתרשם כי החור גדול מדי, או שאינו מתרפא, יש לתקנו על ידי ניתוח הנקרא Tympanoplasty. הפעולה מתבצעת כאשר רופא אף-אוזן-גרון מתרשם שהנקב גדול מכדי להיסגר בעצמו על ידי טיפול אנטיביוטי ומקומי. הניתוח בילדים יכול להיעשות בהרדמה מקומית או כללית, בהתאם לשיקולי המנתח במקרה הספציפי. במהלך הניתוח מוחדרת מצלמה קטנה אל תעלת השמע, דרכה רואה המנתח את שטח פני התופית ואת עצמות השמע, על מנת להחליט באיזו טכניקה לבצע את הניתוח. גש עם בתך לבדיקה אצל רופא אף-אוזן-גרון. וקבל חוות דעת על גודל החור ועל האפשרות של איחוי או תיקון. בהצלחה ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד