הנזקים של שתיה מרובה של אלכוהול
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

האם יש קשר בין סוג האלכוהול או איכותו לבין השפעתו? כלומר, האם יש הבדל בין וויסקי 40% או וודקה פשוטה 40% מבחינת ההשפעה?

תשובה:
שני המשקאות מכילים אחוז גבוה של אלכוהול, ושתייה מרובה של אלכוהול יכולה לגרום לפגיעה בתפקוד הכבד ואף לגרום למצב של שחמת הכבד (צרוזיס) ולייצור מוגבר של השומן בגוף, ולכן לעלייה בריכוז השומנים (Triglycerides), לשיבוש פירוק תרופות מסוימות וללמחסור במינרלים וויטמינים. ההבדל בין שני המשקאות הוא חומר הגלם ממנו הם מיוצרים והשיטה בה הם מיוצרים, אבל ההשפעה שלהם דומה מכיוון שהם מכילים אותה כמות אלכוהול. בברכה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד