הימצאות רקמה אקוגנית לא אחידה בכבד
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

בבדיקת סונר של בטן עליונה נתגלה כי "הכבד בעל רקמה אקוגנית לא אחידה עקב הסננה, וייתכן שחלק מהכבד שמור". למה התכוון המשורר?

תשובה:
על המונחים אקוגני או היפואקוגני תוכלי ללמוד ממילון מונחים של האתר. באופן כללי, המונח לקוח מתחום האולטרסאונד, ומתייחס למוקדים בעלי צפיפות גבוהה (היפראקוגני) או נמוכה (היפואקוגני). בבדיקה שלך, האקוגניות לא אחידה עקב הסננה. איני יודעת אילו מחלות יש לך. הסננה אינה מושג ספציפי. הממצא עשוי להתאים הן להסננה שומנית והן להסננה גרורתית, וייתכן שיש אפשרויות נוספות שאיני חושבת עליהן כעת. עליך להגיע עם תשובת האולטרסאונד לרופא המטפל שלך על מנת לקשר בין ממצאי ההדמיה לתמונה הקלינית ולשאר המחלות מהן את סובלת, אם יש כאלו. בנוסף, לא פירטת את המשך פענוח הבדיקה. יתכן שיש רמזים נוספים בהמשך. בברכה, ד"ר שירי אורי - אינפומד