כאבים בבטן ובפי הטבעת אחרי טיפול בפטריה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

לפני כ-5 שנים הוציאו לי את הרחם כתוצאה ממיומה. לפני כשנה עברתי קולונוסקופיה אחרונה, שהיתה תקינה. אני עוברת את הבדיקה כל כמה שנים מפני שאמי נפטרה כתוצאה מסרטן במעי הגס. לאחרונה מלווה אותי תחושה מאוד מוזרה. בזמן ואחרי שאני מסיימת לאכול, אני מרגישה תח

תשובה:
ראשית, טוב שבדיקת הקולונוסקופיה היתה תקינה. קשה לי להבין מאילו כאבים בדיוק את סובלת. האם התחושה הפנימית לאחר התרוקנות נשארה לאחר הטיפול בפטריה, או שמדובר בתחושות שונות? האם הכאב בבטן הימנית הוא בבטן תחתונה או העליונה? האם כוונתך ב"יציאה של הקיבה" לרום הבטן? האם הכאבים חדים או עמומים? סיבות שכיחות לכאבים שמופיעים לאחר אכילה בבטן הימנית העליונה וברום הבטן הן אבנים בכיס מרה, כיב קיבה או תריסריון, או החזר קיבתי-ושטי (ריפלוקס) אולם סיבות אלו אינן מסבירות את התסמינים שאת חשה בפי הטבעת. הייתי ממליצה לך לפנות לגסטרואנטרולוג על מנת לשלול את הבעיות שהזכרתי, וכמו כן, אם לא חולפות התלונות הקשורות בפי הטבעת, תוכלי לשוב לפרוקטולוג. בברכה, ד"ר מיכל רסנר - אינפומד