עקרתי שן בינה כלואה בבי"ח. אני סובלת מכאבים עזים במקום גם לאחר 5 ימים. ב
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

עקרתי שן בינה כלואה בבי"ח. אני סובלת מכאבים עזים במקום גם לאחר 5 ימים. בנוסף, הכירורג כנראה חתך לי קצת את הלשון בצד שבו נעשה הניתוח והכאב בלשון מאוד מגביר את עוצמת הכאב הכללי. נוסף לכל, אני מצוננת עם כאבי ראש, עיניים וסחרחורות, והופיעה לי פריחה של

תשובה:
ראשית, בנוגע לכאב, 5 ימים לאחר העקירה התחושות אותן את מתארת הן סבירות, בעיקר אם העקירה הייתה כירורגית. בזמן עקירות כירורגיות נעשים חתכים לצורך שחרור הרקמה והשן ולכן זמן ההחלמה קצת יותר ארוך מאשר בעקירה רגילה. כפי שציינת בעצמך, גם היותך מצוננת מגביר את תחושת אי הנוחות שלך. בנוגע לנקודות האדומות, ייתכן כי פיתחת אלרגיה מסוג כלשהו. לא הבנתי מדברייך האם המשכת לקחת את האנטיביוטיקה או שלקחת כדור אחד והפסקת. (כידוע, טיפול אנטיביוטי צריך להשלים מספר ימים על פי הנחיית הרופא) . בכל מקרה את מתארת קבוצה של תסמינים המטרידים אותך, ולכן הייתי ממליץ כי תיבדקי או ע"י רופא משפחה או ע"י המסגרת בה נעשתה העקירה. ד"ר מיכאל אבא