דלג לתוכן

שאלה

בעלי, בן 43, משקל 94, גובהו 170 , נוחר מאז ומתמיד (גם לפני 20 שנה כשהיה רזה). הוא אינו סובל מדום נשימה, נוחר גם עם פה סגור. ביקשנו המלצה של רופא אאג לגבי ניתוח בגלי רדיו והוא לא הביע המלצה חד משמעית לגבי הצלחת ההתערבות. אני מאוד מיואשת ורוצה לדעת

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 19/03/2005 תאריך עדכון: 27/09/2013
1 דקות קריאה

תשובה:

Somnoplasty ע"י גלי רדיו הוא סוג של ניתוח להפחתה ברקמות החיך הרך לאנשים הסובלים מנחירות, בדומה לניתוח בלייזר. שיטות לא פולשניות אלו הן פיתוח של ניתוח בשם vulopalatopharyngoplasty שמכוון אף הוא להסרת רקמה עודפת מהחיך הרך. לניתוח זה שיעורי הצלחה גבוהים, ועל בסיס זה פותחו שיטות הלייזר וגלי הרדיו שמבוצעות בהרדמה מקומית בלבד, שאף להן שיעורי הצלחה טובים. לפני שפונים לניתוח מומלצת בכל זאת ירידה במשקל, הימנעות מסיגריות ואלכוהול, וטיפול בנזלת אלרגית, אם קיימת. שיטות שמרניות נוספות המפחיתות את הנחירות הן שימוש במרחיב חיצוני לנחיריים ובמתקנים הממוקמים בפה בזמן השינה. אני מציעה להתייעץ שנית עם הרופא שלכם לגבי כדאיות הניתוח בשלב זה, או מיצוי אופציות לטיפול שמרני כאמור, ורק אז פניה לניתוח אם אין שיפור.

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר דן קרת
ד"ר דן קרת נטורופתיה
ד"ר ערן שביט
ד"ר ערן שביט עור ומין
ד"ר יוסף לייטנר
ד"ר יוסף לייטנר אורתופדיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו