מהו המפרק הסטרנו-קלוויקולרי בתוצאות בדיקות הדמיה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

מהו מפרק סטרנו - קלוויקולרי? מה משמעות התשובה לצילום: ממצאים - צ. פרקים סטרנו-קלוויקולריים - בצילומים שבוצעו הודגם פרק מימין שנראה תקין. במידה ויש צורך קליני נא להשלים בירור ע"י ביצוע צילום מכיוון פרק משמאל.

תשובה:
המפרק הסטרנו-קלוויקולרי הוא המפרק בין עצם החזה לעצם הבריח. כנראה שהצילום בוצע בשל כאבים בחזה, שיכולים להיגרם בין השאר ע"י בעיה מקומית במפרקים אלה. הצילום שלל כנראה בעיה מימין, ואילו משמאל נשמע שהדגמת הפרק לא הייתה שלמה. כדאי להראות את הצילום והפענוח לרופא ששלח אותך לצילום וכך להחליט אם יש מקום לבירור נוסף או שאין צורך.