תוצאת מיפוי עצמות בגלל כאב במפרק בירך
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

לפני כחמישה חודשים התחילו לי כאבים פנימיים לאחר מאמץ במפרק ירך שמאל, כך שלא הצלחתי לדרוך על הרגל כמעט למשך יום או יומיים אחרי הריצה. הרופא בצבא הפנה אותי לאורתופד, שנתן לי לעשות צילום רנטגן ושום דבר לא נמצא. לאחר מכן עשיתי מיפוי עצמות, וגם שם שום דבר

תשובה:
בבדיקת מיפוי עצמות סורקים את העצמות במצלמת גמא מיוחדת לאחר הזרקת חומר רדיואקטיבי לתוך הווריד. הממצאים במיפוי העצמות מראים היכן יש איזור של יצירה מוגברת של עצם בעקבות שבר, גידול, שינויים ניוונים וכדומה. אצלך, היא תקינה. ב-CT נראה שיש לך שבר קטן באזור הפוביס, כלומר בעצם שיוצרת את החלק התחתון והקדמי של כל צד של האגן. שתי עצמות החיק נפגשות בקדמת האגן. השבר במיקום זה אינו מסביר את הכאבים שיש לך במפרק הירך, אך בגלל קרבתו, יתכן שהוא מקרין לאזור המפרק. כנראה שמסיבה הזו, האורתופד ביקש ממך לחזור אליו עם מיפוי עצמות חוזר. יתכן שמתפתח איזשהו תהליך דלקתי או תהליך אחר הגורם לכאבים. כאשר מבצעים פעילות גופנית, חשוב מאוד להתחיל באופן הדרגתי, לאפשר לגופנו לפתח את עצמו כדי שיוכל לעמוד במאמץ. אם עדיין כואב, מומלץ שבינתיים תנוחי ולא תבצע פעילות גופנית. זה, לצערי, מה שביכולתי לומר לך בלא בדיקה גופנית. יתכן שגם תשובתי לא תספק אותך. אם אינך מרגישה שקטה עם תשובת האורתופד, את תמיד יכולה לבקש חוות דעת שניה. תרגישי טוב ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד