דלג לתוכן

שינויים בתיאבון עם נטילת רסיטל

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 19/03/2008 תאריך עדכון: 28/09/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

אני נוטלת רסיטל כבר מספר שנים במינון של 40 מ"ג ליום עקב התקפי חרדה. לאחרונה חזרו התקפי החרדה, והרופא העלה את המינון ל-60 מ"ג. כתוצאה מכך, אני חשה עלייה ניכרת בתיאבון. אני נוטלת 60 מ"ג כבר שלושה שבועות. האם תופעה זו יכולה להיעלם במשך הז

תשובה:

תופעות הלוואי הגסטרואינטסטינליות (של מערכת העיכול) הקשורות לרסיטל הן שכיחות, אך נוטות לפחות בשימוש ממושך. בנוסף, אף על פי שיש נטיה הן לעליה בתיאבון והן לירידה בתיאבון, מחקרים שונים הראו שלטווח ארוך, לא נצפה שינוי במשקל הגוף אצל מטופלים שנטלו את התרופה. עוד על רסיטל תוכלי למצוא באינדקס התרופות של אינפומד: http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=293

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
 דניאל וייס
דניאל וייס פודיאטריה
ד"ר יוחאי בר-שביט
ד"ר יוחאי בר-שביט יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר דני בלום
ד"ר דני בלום ילדים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו