איך להתמודד עם כאבי גב במהלך ההריון?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

איך להתמודד עם כאבי גב במהלך ההריון?

תשובה:

רוב הנשים מפתחות כאבי גב בשלב כלשהו של ההריון. ככל שגודלה ומשקלה של בטנך הגדלה מוסיפים לחץ על הגב, ייתכן שתבחיני כי יציבתך משתנה. כדי להימנע מיציבה גרועה, מתח מיותר על הגב ופציעות מכאיבות, עקבי אחר ההוראות הבאות:

  • הימנעי מעמידה כשבטנך לפנים וכתפייך לאחור. עשי ההיפך.
  • כשאת עומדת, הניחי רגל אחת על קופסא קטנה, לבנה גדולה, או שרפרף. נסי לא לעמוד למשך פרקי זמן ארוכים.
  • שבי עם כרית או תמיכה אחרת כנגד גבך התחתון. אם את חייבת לשבת למשך פרקי זמן ארוכים, קחי הפסקה כל שעה.
  • הימנעי מהרמת משאות כבדים. הרימי רק בעמידה מהשתופפות, תוך שמירה על מותניים וגב ישרים.
  • הימנעי מהימתחות כדי להגיע לדבר-מה, כמו מדף גבוה או הצד השני של השולחן.
  • שני על מזרן קשיח (דיטק מתחת למזרן עוזר). שכבי על הצד, עם כרית בין הרגליים.
  • הישארי פעילה ועשי תרגילי התעמלות פשוטים לגב.
  • תוכלי להפחית את כאבי הגב באמצעות נעילת נעליים תומכות ונמוכות עקב והימנעות מנעליים שטחות או על עקב גבוה. חגורה לתמיכת הריון שנחה מתחת לבטנך יכולה גם היא לעזור להוריד קצת מן העומס שעל גבך.
  • טבלי באמבט חמים, או הניחי רטיות חמות או קרות על גבך העייף או הכואב. עיסוי (על ידי מעסה המורשה לטפל בנשים בהריון) יכול לסייע להקל מתח ושרירים מתוחים.