הדבקה בווירוס CMV בהריון
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בשבוע ה-32 של ההריון. במשך כל חודשי ההריון, ביצעתי פעם בחודש בדיקת דם ל- CMV וכל חודש הערכים היו שלילים. בשבוע שעבר ערכתי בדיקת נוספת (חודשית) והרופא הודיע לי כי הערך של IgM בבדיקה היה חיובי. אני מאוד מודאגת. מה עלי לעשות? מה זה אומר לגבי העובר?

תשובה:
ערך חיובי לנוגדן מסוג IgM לווירוס CMV מעיד על הידבקות שהתרחשה לאחרונה ועל מחלה פעילה. האם נדבקת בעבר, או שזוהי הפעם הראשונה שאת נדבקת? מהו רמת הנוגדן בדם? הסיכון להדבקה תוך-רחמית של העובר רב יותר כאשר הזיהום מתרחש בפעם הראשונה. במקרה כזה, הסיכוי לעברת הזיהום לעובר הוא בין 30% ל-50%. הסיכוי שזה יקרה נמוך הרבה יותר כאשר ההידבקות של האם היא הידבקות חוזרת. ישנן בדיקות נוספות שיכולות להעיד על חומרת ההידבקות ולקבוע אם זהו זיהום ראשון או לא. אנא פני לרופא מטפל על מנת לבצע בדיקות נוספות, הן כדי לברר באיזה זיהום מדובר והן כדי לברר אם העובר נדבק בווירוס. שיהיה בהצלחה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד