סימפטומים שיכולים להתאים להרעלת פוספין
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בחורה בת 23. תמיד הייתי בריאה. לפני חצי שנה התחלתי לעבוד במקום עבודה אשר מבצע איוד לשם הדברה במחסניו עם החומר פוספין. מתוקף תפקידי, אני נכנסת פעמים רבות ביום למחסנים בזמן שחלק מהמוצרים מכוסים בגז. לפני כ-4 חודשים התחלתי להרגיש מדי פעם, בזמן ישיבה

תשובה:
הבעיות שאת מתארת יכולות להתאים להרעלה מפוספין, אך הרעלה כזו אמורה להופיע עם עוד סימפטומים נוספים, כגון בחילות, הקאות, כאבי בטן, הפרעות בתחושה והפרעות נוירולוגיות נוספות. רוב הבדיקות לאימות חשיפה לחומר הן בדיקות כלליות, הבודקות האם יש פגיעה בלב, בכבד או בכליות. ישנם מצבים בהם ניתן לבדוק בשתן את ריכוז החומר פוספין, במקרים של חשיפה ממושכת. לכדורי ברזל לוקח זמן להעלות את רמת הברזל חזרה לנורמה, ובדרך כלל סימפטומים של אנמיה מופיעים רק כשרמת ההמוגלובין מאוד נמוכה. לא ברור אם זו בכלל הסיבה לתחושות שאת מתארת. סביר יותר שאת לחוצה ומוטרדת, אך ללא בדיקה גופנית ובירור, לא אוכל לתת אבחנה. נסי להירגע, וכמובן להיחשף כמה שפחות לחומר הרעיל. אם הבעיות נמשכות, עליך לעבור בירור מקיף. בהצלחה. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד