טיפול בהפרעת קשב באמצעות נוגדי דיכאון
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

בני בן 13. הרופא נתן לו תרופה Primonil במינון 25 מ"ג מכיוון שיש לו בעיית קשב וריכוז, במקום ריטלין. האם זה טיפול נכון?

תשובה:
פרימוניל הוא תכשיר מקבוצת נוגדי דיכאון וחרדה מהדור הישן, או ה"טריציקליים". במקרים של ילדים שריטלין אינו עוזר להם או גורם תופעות לוואי שאינן מאפשרות את המשך נטילתו, אפשר להשתמש בתכשירים נוגדי דיכאון עם השפעה חלקית על הפרעת קשב, שפרימוניל הוא אחד מהם, אך לא מקובל כיום להשתמש בו לפני שמנסים תכשירים אחרים, שמקובל יותר להשתמש בהם בטיפול בילדים, שהפוטנציאל שלהם לגרום תופעות לוואי קטן יותר. איני יודעת מה ההיסטוריה הקודמת של בנך מבחינת התופעות שמפריעות לו, ומה הטיפולים התרופתיים שכבר נוסו, ולכן איני יכולה לתת תשובה מפורטת או מדויקת יותר. אולי יש לשקול פנייה לפסיכיאטר נוסף לקבלת חוות דעת שנייה. בברכה, ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית