נטילה בו זמנית של שתי תרופות נגד כאבים
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

האם מותר לקחת ביחד אופטלגין נגד כאבי ראש ודקסמול סינוס יום נגד הצטננות וכאבי גרון?

תשובה:
שתי התרופות מונעות כאבים ומורידות חום, תופעות הלוואי שלהן בסך הכל נדירות. חשוב לזכור שגם הדקסמול סינוס (המכיל פאראצטאמול) עובד נגד כאבי ראש ולא רק נגד הסימפטומים של ההצטננות. שילוב שתי התרופות הוא אפשרי בהחלט, חשוב ליטול רק כדור אחד מכל סוג (אופטלגין 500 מ"ג ודקסמול 500 מ"ג) ולא יותר. מובן שהשילוב צריך להיעשות רק לזמן קצר של המחלה החריפה, ושהאדם הלוקח את התרופות לא יהיה רגיש לאחת התרופות. רפואה שלמה ד"ר אמיר בר-שי - אינפומד