שימוש בתרופה קפרה בהריון
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני גבר בן 30. אני נוטל Keppra לטיפול באפילפסיה במינון של 1,000 מ"ג ביום. האם התרופה הזו יכולה לגרום מומים מולדים בעובר בזמן ההריון של אשתי? אשתי בריאה? אני חושש מאד ומצפה לתשובתכם.

תשובה:
התרופה קפרה (Levetiracetam) משמשת לטיפול בפרכוסים. התרופה לא מומלצת לנטילה בזמן הריון, אך ישנם מקרים בהם יעילות הנטילה עולה על הסיכון האפשרי. תמיד יש ליידע את הרופא המטפל על כל תרופה או תוסף מזון הנלקחים במהלך ההריון. אם אתה הוא זה שנוטל את התרופה, והושגה הפריה, לא אמורה להיות לכך כל השפעה על העובר. מידע מפורט על התרופה תוכל למצוא כאן: http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=579