דלג לתוכן

האם ניתן לעצור התקדמות קוצר הראיה?

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 25/03/2009 תאריך עדכון: 28/09/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

בתי מרכיבה משקפיים מגיל 7. המספר של העדשות היה 1.5. בבדיקה הלפני אחרונה התברר שהדיופטר עלה ל-2.5, ובבדיקה האחרונה המספר שנקבע הוא 3.75 עם צילינדר חצי בעין שמאל. רציתי לדעת אם יש דרך לעצור את העלייה המהירה במספר. האם מלטונין במינון של 0.5 או 0.75 מ&

תשובה:

לצערי, לא ניתן לעצור את העלייה במספרים (במינוס). העין תתייצב על מספר כלשהו, אבל אי אפשר לנבא מה יהיה המספר. לעין יש נטייה להשתנות, שלעתים יש לה מרכיב גנטי, במקרי במיופיה. לא ידוע לי על השפעה של מלטונין על מערכת הראייה, ובכל מקרה נטילת התרופה לא תשפיע על בדיקות רפרקציה. בברכת רפואה שלמה, ד"ר עידו דידי פביאן - אינפומד

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
פרופ' ישראל מייזנר
פרופ' ישראל מייזנר יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר בוריס קניאזר
ד"ר בוריס קניאזר עיניים
 אנדי קרף
אנדי קרף פודיאטריה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו