מהי המופיליה C ובמה היא שונה מהמופיליה קלאסית
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

בבדיקת PTT נמצא אצלי ערך גבוה מן הנורמה, 34.7. המטולוג שלח אותי לבצע בדיקות נוספות מעמיקות יותר. בתשובות נמצא ערך XI נמוך מהנורמה, כ-47.7. אני ממש בלחץ, ההמטולוג שלי בחופשה, ואני רוצה לדעת מה זה אומר ומה אני צריכה לעשות.

תשובה:
חסר בפקטור XI נקרא גם המופיליה C. זוהי מחלה שונה מההמופיליה הקלאסית. היא מופיעה אצל 8% מבין היהודים האשכנזים, ומועברת בצורה גנטית אוטוזומלית רצסיבית. לחולים במחלה זו מסוכן יותר לעבור פרוצדורות ניתוחיות שיכולות לגרום לדימום מאסיבי, אך הסיכוי לדימום ספונטני במחלה זו נמוך יחסית לסיכוי בהמופיליה הקלאסית. ערך תקין של פקטור XI הוא בין 50 ל-150, ולכן הערך שקיבלת מעט נמוך מהנורמה, אך לא באופן משמעותי. אמליץ לך להמתין לתור להמטולוג על מנת לקבל תשובה סופית ולהתייעץ לגבי ההמשך. בברכה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד