אני ממוצא כורדי וחסר את האנזים G6PD. רופאים הגדירו אותי כמצב קיצוני של
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני ממוצא כורדי וחסר את האנזים G6PD. רופאים הגדירו אותי כמצב קיצוני של המחלה ושאני מאוד רגיש (רק מלהריח פול אני עלול להתעלף). ברצוני לדעת 2 דברים: א. האם יצא כבר מוצר מסוים שניתן לקחת באופן קבוע ושיכול לעזור לחולי G6PD ? ב. ברוב אתרי האינטרנט מדב

תשובה:
G6PD או חסר של האנזים Glucose-6-Phosphate Dehydrogenase, הוא מצב שכיח בו יש חסר מולד של אנזים בתאי הדם האדומים. אנשים עם G6PD עלולים לפתח אנמיה והרס של תאי דם באכילת פול או בצריכת תרופות המכילות סולפה כגון רפאסל, רספרים, תרופות נגד מלריה ואחרות. התרופה היחידה והטובה ביותר היא הימנעות מאותם טריגרים. לרשימת תרופות אסורות ולקריאה מעמיקה יותר: http://www.infomed.co.il/G6PD.asp