דלג לתוכן
שיבושים במחזור אחרי הפסקת גלולות וירידה ניכרת במשקל
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 27/03/2008 תאריך עדכון: 29/09/2013
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 29, ואני לוקחת גלולות למניעת הריון כבר קרוב לשנתיים. עשיתי הפסקה של חודש לפני כחצי שנה. לפני חודשיים גיליתי שיש לי דלקת בדרכי השתן. לקחתי אנטיביוטיקה ולאחר מכן קיבלתי מחזור שצבעו היה חום כהה מאוד. עכשיו שוב הייתי צריכה לקבל מחזור, קיבלתי 3 טיפ

תשובה:
לאחר הפסקה של לקיחת גלולות לתקופה כלשהי, הווסת יכולה להיות לא סדירה, הן בכמות הדם והן במספר הימים בין דימום לדימום. אצל נשים בגיל הפוריות קורה שיש מחזורים לא סדירים, כך שהדימום הווסתי לא מגיע בזמנים קבועים ואחידים, וגם זה נחשב תקין. ירידה במשקל בהחלט יכולה לשבש את המחזור, אך לא ציינת בשאלה אם לפני שנתיים, כשירדת במשקל, גם היו לך שיבושים במחזור. שינויים במחזור מופיעים לצד הירידה במשקל, ולא שנתיים לאחר מכן. הייתי ממליצה לך להמתין 3-2 חודשים ולראות אם זה מסתדר. ואם לאחר תקופה זו עדיין ימשיכו הסימפטומים, יתכן שתצטרכי לעבור מספר בדיקות לשם בירור הבעיה, כגון בדיקת דם שמטרתה עריכת פרופיל הורמונלי ובדיקת אולטרסאונד, ושתצטרכי להתייעץ עם גינקולוג. בהצלחה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר תמיר וינברג
ד"ר תמיר וינברג עיניים
5.0
( 24 חוות דעת )
"לדר וינברג הגעתי במצב בעייתי של מספר 12 מינוס וקטרקט מתקדם לגילי. פגשתי רופא מקצועי מאוד, שירותי ורואה אותי ברמה האישית ברמת המתח והחרדה בה הייתי שרויה. לאחר בדיקות, חישובים והסבר מקצועי, עשה ניתוח מדהים. היום אני רואה בזכותו 6:6. מעריכה מאוד וממליצה בחום🌺"
פרופ' משה פפא
פרופ' משה פפא כירורגיה
מנהל (בדימוס) המחלקה לכירורגיה אונקולוגית ומרכז "מירב" לבריאות השד, כירורג בכיר באסותא בתחום השד וכירורגיה של מחלות ממאירות
ד"ר יצחק שוחט
ד"ר יצחק שוחט אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
מומחה אא״ג וניתוחי ראש וצוואר
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו