המשמעות של מוקד אקוגני בלב העובר
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בשבוע ה-22 של ההריון. בסקירת המערכות המוקדמת נצפתה "ציסטה צווארית חד-צדדית כ-2.8 מ"מ". לאחר כשבועיים עשיתי בדיקת אולטרסאונד נוספת, שהראה כי הציסטה נעלמה. התוצאה בבדיקת חלבון עוברי היתה 1:975 לפי הגיל ו-1:1186 לפי תוצאות הבדיקה.

תשובה:
מוקד אקוגני הוא אזור בלב הנראה בתמונת האולטרסאונד כאזור בהיר יותר משאר אזורי הלב. למוקד אקוגני בפני עצמו אין לרוב משמעות קלינית, והוא אינו מעיד על בעיה בתפקוד הלב. עם זאת, נמצא קשר כלשהו בין הופעתו של מוקד כזה לבין השכיחות של תסמונת דאון. לרוב טוענים שמוקד כזה מעלה את הסיכון פי שניים, כלומר, אם במקרה שלך הסיכון המשוקלל הוא 1:1186, אזי כשנמצא מוקד כזה, הסיכון הוא 1:593. במקרה זה הסטטיסטיקה לטובתך, וגם אם הסיכון גבוה פי שניים, עדיין התוצאות שקיבלת טובות. כל הנאמר לעיל מבוסס על סטטיסטיקה. הבדיקה היחידה שנותנת תוצאה וודאית לגבי תסמונת דאון היא ניקור מי שפיר. איני יכולה להחליט בשבילך אם לבצע בדיקת מי שפיר או לא. זו צריכה להיות החלטה משותפת שלך ושל בן זוגך, עם שקילת היתרונות מול החסרונות ובהתייעצות עם הגינקולוג המטפל. חשוב להוסיף כי מומלץ לעשות את הבדיקה בין השבוע ה-16 ל-20. לא אמור להיות קשר בין הציסטה שנעלמה בצוואר לבין המוקד האקוגני בלב העובר. בהצלחה והמשך הריון בריא, ד"ר קרן גלרון - אינפומד