ירידה בריכוז אצל צעיר שנוטל לפונקס
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 23, מטופל בלפונקס כבר שנתיים. התרופה עזרה לי מאוד להתרכז. בזמן האחרון הריכוז שלי ירד בצורה דרמטית. האם יש אפשרות לקחת עוד תרופה שתעזור לי להתרכז? אני לוקח גם ואלפורל ורסיטל.

תשובה:
כדי להמליץ לך על התערבות מתאימה, חשוב להבין מה הגורם לירידה בריכוז בזמן האחרון. האם יש סימנים נלווים נוספים, או רק ירידה בריכוז? האם יש סימנים גופניים כלשהם לאחרונה? האם היית חולה? האם משהו כואב? האם חל שינוי במצב הרוח? האם השתנה משהו בחיים הפרטיים או התעסוקתיים שלך? האם יש מחשבות כלשהן אשר מפריעות לריכוז? האם הופיעו הזיות? האם עברת בדיקות דם? גם מי שנוטל לפונקס וגם מי שנוטל ואלפורל צריכים לעבור בדיקות דם שגרתיות על מנת לוודא שרמות התרופות תקינות, ושאינן גורמות לפגיעה כלשהי במערכת הדם או בתפקוד הכבד. אני ממליצה לקבוע פגישה עם הפסיכיאטר/ית שלך בהקדם ולדווח על הבעיה, על מנת שתקבל טיפול מתאים והריכוז יחזור לרמה טובה. בהצלחה, ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית