סיבות להתקרחות גברית ושיטות הטיפול
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 23. בשנה האחרונה התחיל בקדמת ראשי דילול של השיער וגם הופיעו מפרצים. מבחינת גנטית, גם לאבי וגם לסבי יש שיער חזק ומלא בכל הראש. הדבר מאוד מפריע ומוריד לי את הביטחון העצמי. מה ניתן לעשות כדי למנוע את המשך ההתקרחות? חוץ מהכדור שרופאי העור ממליצים

תשובה:
הסיבה העיקרית להתקרחות גברית היא שילוב של נטייה תורשתית גנטית עם השפעות הורמונליות של ההורמונים הגבריים (אנדרוגנים). ישנם גורמים אחרים כגון תזונה לקויה, מתח נפשי, זיהום פטרייתי וכדומה. הטיפול הוא בעיקר תרופתי, כגון מינוקסידיל או פרופסיה, וכן משחה למריחה מקומית, ריגיין. מידע נוסף תוכל למצוא כאן: http://www.infomed.co.il/questions/q_080601_1.htm