ממצא חסר חשיבות בבדיקת אולטרסאונד של הכליה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

להלן תוצאות בדיקת אולטרסאונד בטן עליונה: "ישנה הסננה שומנית קלה של הכבד, והתבלטות פוקלית סדירה בקוטב תחתון של כליה שמאלית - לובולציה פטלית? אחר?" כך כתוב בסיכום. פרט לכך יתר האיברים תקינים. בבקשה עזרו לי, מה אומרים הממצאים לגבי הכליה השמאלי

תשובה:
פוקלי זה מוקדי. פטלי - הכוונה היא שהמקור הוא עוברי. ישנה התבלטות ממוקמת, סדירה למראה באספקט תחתון של כליה שמאל. קרוב לוודאי שמקור הממצא הוא בתהליך ההתפתחות העוברית. זהו ממצא מקרי בבדיקה, ואין לו כל משמעות. לולא היית עושה את הבדיקה, לא היית יודעת שהוא קיים. בברכה, ד"ר שירי אורי - אינפומד