האם מחסור בשינה עלול לגרום לדיכאון?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

האם מחסור בשינה עלול לגרום לדיכאון?

תשובה:

לא. מחסור בשינה לבדו אינו יכול לגרום לדיכאון, אולם הוא משחק תפקיד. מחסור בשינה הנובע ממחלה רפואית אחרת או קיומן של בעיות אישיות עלול להחמיר את הדיכאון. חוסר יכולת כרוני לישון הוא רמז חשוב לכך שאדם עלול להיות מדוכא.

גורמי הצתה נפוצים של דיכאון כוללים:

· היסטוריה משפחתית של דיכאון.

· אבל על אובדן אדם אהוב, בין אם בשל מוות, גירושין או פרידה.

· מחלוקות בינאישיות.

· התעללות מינית, גופנית או רגשית.

· שינויי חיים מרכזיים כמו מעבר דירה, סיום לימודים, פרישה לגמלאות וכיו"ב.

· מחלה רצינית. מחלות קשות, כרוניות וסופניות תורמות לעתים קרובות לדיכאון. אלה כוללות סרטן, מחלת לב, שבץ, HIV, פרקינסון, ואחרים.

· שימוש לרעה בחומרים משני תודעה. אנשים רבים המשתמשים לרעה בחומרים אלה גם סובלים מדיכאון קשה.

· בידוד חברתי או הרחקה מחברים, בני משפחה או קבוצות חברתיות אחרות.