דלג לתוכן

ההשפעה של הסם "חגיגת" על הורמונים שונים

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 04/02/2009 תאריך עדכון: 01/10/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

האם ישנו קשר בין שימוש ב"חגיגת" בשאיפה לפני חצי שנה לבין רמת פרולקטין גבוהה אצל נשים? לפי הבנתי, "חגיגת" הוא נגזרת של קאתינון וממשפחת האמפטמינים, אשר משפיעים על רמת הפרולקטין. האם לאחר ההיגמלות, הערך לא אמור לחזור לנורמה?

תשובה:

חגיגת הוא סם ממשפחת האמפטמינים (סמי מרץ). החומר הפעיל בסם הוא Cathinone. לסם זה יש טווח תרפויטי צר, כלומר צריכה קטנה ביותר מעל המינון הנכון עלולה לגרום למוות. קאתינון אכן מעלה את רמת ההורמון פרולקטין, כמו גם רמתם של הורמונים נוספים, אך אין מספיק מחקרים שנעשו על בני אדם על מנת להעריך את קצב החזרה לנורמה של הורמון הפרולקטין לאחר הפסקת השימוש. קשה עוד יותר לענות לך, מפני שלא ציינת כמה זמן נטלת את הסם ובאיזה מינון. אמליץ לעקוב אחר רמת ההורמון, ואם הוא עדיין גבוה, וגורם לסימפטומים של רמת פרולקטין גבוהה (אי פוריות, היעדר וסת, גלקטוראה וכדומה), לפנות לרופא אנדוקרינולוג. בברכה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר חגית קליגר
ד"ר חגית קליגר יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר רון ארבל
ד"ר רון ארבל אורתופדיה
ד"ר אנדרו פינק
ד"ר אנדרו פינק עיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו