פיזיותרפיה להסתיידות בכתף
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

לאחר שאובחנה אצלי הסתיידות בכתף שמאל, נשלחתי לטיפול פיזיותרפי, שם נאמר לי שאינם מכירים תרגילים מיוחדים לפתרון בעיה זו. מהי המלצתכם לתרגול מתאים? ומהי המלצתכם למניעת הכאבים בעתיד?

תשובה:
אכן אין תרגילם ספציפיים להסתיידות גידים. טיפול בבעיות כתף הוא כוללני ומנסה להתייחס לפרמטרים שונים של חגורת הכתפיים. חגורת הכתפיים מורכבת מ- 4 מפרקים העובדים בשילוב לתפקוד תקין של הזרוע . כאב וירידה תפקודית בכתף יכולים לנבוע מסיבות רבות כגון- דלקת מקומית באחד מגידי השרירים המייצבים (rotator cuff) חבלה ונזק למבנים פסיביים כמו סחוס / קפסולה של המפרק בעיה צווארית המשליכה כאב לכתף בעיה בתנועתיות עצבים היוצאים לזרוע חוסר תנועה טובה באחד ממפרקי חגורת הכתף מנח כתפיים לא טוב הפוגע באיכות התנועה עבודה ממושכת במנח כתפיים וזרועות שאינו מומלץ, למשל עבודה עם זרועות מורמות מעל גובה הכתפיים (כתיבה ממושכת על לוח.) את כל אלה ועוד יש לבדוק בצורה יסודית במכון פיזיותרפיה. אני מצרף דוגמאות לתרגילים. אפשר לעשות את כולם אך בלי כאב העולה על רמה קלה. http://www.physiotherapist.co.il/exercises/stretching_exercises.htm