הבדיקות הדרושות לאבחון היפוגליקמיה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 26. לאחר תחושות של סחרחורות קשות, עייפות, דופק מהיר (שהתגלה בבדיקת הולטר לב), ירידה במשקל ותחושת רעב, הופניתי לבדיקת העמסת סוכר. אלה הערכים שהתקבלו בבדיקה: לפני ההעמסה: 81 כעבור שעה: 63 כעבור שעתיים: 54 כעבור שלוש שעות: 61 אם אני אוכל

תשובה:
לרוב בדיקה זו אינה משמשת לאבחנה של היפוגליקמיה, שכן ידוע שהיא הרבה פעמים גורמת להיפוגליקמיה עצמה. יש לבצע בדיקת סוכר רגילה בזמן שאת מרגישה את התחושות האלה. באופן כללי, רמה תקינה של סוכר נעה בין 70 ל-110 מ"ג\ד"ל, אך הגבול להגדרה של היפוגליקמיה הוא מתחת ל-60, ולעיתים אף מתחת ל-50 מ"ג\ד"ל. הדבר תלוי בבדיקה עצמה ובעוד גורמים נוספים, כגון פעילות גופנית, טיפול תרופתי וכן הלאה. בכל מקרה, הערכים שלך אכן מעט נמוכים מהרגיל, אך שוב, לא ניתן להסתמך על בדיקה זו. גשי עם התוצאות לרופא המטפל והיוועצי עימו כיצד להתקדם משם. בהצלחה. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד