בבדיקת אולטרסאונד ניתנה התשובה הבאה: "מימין צמוד לכלי דם הגדולים הודגמה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

בבדיקת אולטרסאונד ניתנה התשובה הבאה: "מימין צמוד לכלי דם הגדולים הודגמה קשרית לימפה בגודל כ 1.9 * 1 * 0.5 סמ". מה זה אומר ? מה יכולות להיות הסיבות לכך, ההשלכות, ומה זה קשרית ?

תשובה:
קשרית לימפה נקראת גם בלוטת לימפה. מדובר למעשה בצבר של תאי חיסון הקרויים לימפוציטים, שתפקידם העיקרי הוא בהתמודדות עם מזהמים שונים - לרוב נגיפים (וירוסים) וחיידקים. קשרית של מעל 1 ס"מ נחשבת למוגדלת. כאשר ישנו זיהום או דלקת בגוף, הבלוטות הסמוכות לאזור מתנפחות, וזוהי גם הסיבה השכיחה ביותר להגדלה שלהן. קיימות סיבות רבות מאוד נוספות להגדלת בלוטות לימפה: הגדלה מסיבית של בלוטות לימפה יכולה להיות הסימן הראשון לסוגי סרטן מסוימים, כגון סרטן הדם (לויקמיה ולימפומה), או לגידולים אחרים, אולם אז מדובר בהגדלה קבועה שאינה חולפת, והבלוטות נוקשות ואינן רגישות.