דלג לתוכן

בתקופת שירותי הצבאי איבחנו אצלי דלקת, גמישות יתר ושחיקת סחוס בברכיים. לאחר האבחון הפסקתי לגמרי עם כל פעילות גופנית לתקופה של שנה וחצי בערך. לא מזמן השתחררתי והחלטתי להתחיל לרוץ. אני מתאמן כשלושה שבועו

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 04/09/2008 תאריך עדכון: 02/10/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

בתקופת שירותי הצבאי איבחנו אצלי דלקת, גמישות יתר ושחיקת סחוס בברכיים. לאחר האבחון הפסקתי לגמרי עם כל פעילות גופנית לתקופה של שנה וחצי בערך. לא מזמן השתחררתי והחלטתי להתחיל לרוץ. אני מתאמן כשלושה שבועות ורץ כ-3 ק"מ ביום. לאחרונה התחילו להופיע לי

תשובה:

שחיקת סחוס בברכיים וריצה אלה שני דברים שלגמרי לא הולכים יחד. שחיקת הסחוס יכולה להשתפר מעט או להשתמר במצב הקיים אם אתה לוקח מגה גלופלקס 3 פעמים ביום. האימפקטים שנגרמים למפרקים כתוצאה מריצה שוחקים עוד יותר את הסחוסים, ולכן חזרו לך הכאבים. אני ממליצה לך להפסיק לרוץ ולהתחיל להתאמן על מיני טרמפולינה - לרוץ עליה ולקפוץ. לאחר תקופה של אימונים על טרמפולינה תוכל לנסות להוסיף ריצה פעם בשבוע. היתרון של הטרמפולינה הוא שלא נוצרים בה הזעזועים (אימפקטים) שיש בריצה על משטח קשיח, וזו דרך טובה להיכנס לכושר בלי לפגוע בברכיים ובעמוד השדרה. אני ממליצה על אינטרוולים של קפיצות להעלאת הדופק וריצה על הטרמפולינה למנוחה בין הקפיצות. בהצלחה יפה וולנסקי - מאמנת כושר אישית וקבוצות. מתמחה באימונים על טרמפולינה, נשים אחרי לידה, ילדים עם בעיות השמנה ואנשים עם מגבלות פיזיות קלות.דואר אלקטרוני: vyaffa@walla.co.il, סלולר: 050-8355085

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר אהרון גליק
ד"ר אהרון גליק קרדיולוגיה
ד"ר ורוניקה צ'רנוחה
ד"ר ורוניקה צ'רנוחה נוירולוגיה
ד"ר מיכאל פאול
ד"ר מיכאל פאול עיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו