אני בת 65. לאחרונה עקרו לי שן טוחנת. ההחלמה מהעקירה ארכה מעל שבועיים, אשר בסופם התחיל צפצוף באוזן באותו צד, טנטון. האם יש טיפול? בבדיקת שמיעה שעברתי היתה התוצאה טובה, רק באוזן אחת לא שמעתי את הצלילים
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 65. לאחרונה עקרו לי שן טוחנת. ההחלמה מהעקירה ארכה מעל שבועיים, אשר בסופם התחיל צפצוף באוזן באותו צד, טנטון. האם יש טיפול? בבדיקת שמיעה שעברתי היתה התוצאה טובה, רק באוזן אחת לא שמעתי את הצלילים הכי גבוהים.

תשובה:
טנטון (טיניטוס) הוא רעש מתמיד (צלצול, זמזום, תקתוק) באוזן. הסיבות האפשריות הרבות כוללות שעוות האוזן, נזק לעור התוף, מחלות של האוזן הפנימית (כגון טרשת אוזן ומחלת מנייר), נטילת תרופות מסוימות (כגון אנטיביוטיקות מסוימות או אספירין) ואי-תקינות של עצב השמיעה ותוצאותיו בתוך המוח. תחושת הטיניטוס יכולה להיות באוזן אחת, בשתי האוזניים, ולעיתים ההרגשה היא כי מקור הרעש הוא בתוך הראש או מסביב לו, או שהתחושה היא של רעש חיצוני רחוק. מכיוון שציינת כי הטיניטוס הופיע לאחר עקירת שן, אינני יודעת האם זה כתוצאה מהעקירה עצמה והתגובה המקומית, או כתוצאה מתרופות שנטלת לאחר העקירה, אם בכלל, ואולי התופעה תחלוף לאחר הפסקת הטיפול. הטיפול בטיניטוס תלוי במקור הבעיה, ולא לכל הסיבות יש טיפול. כדי לפענח את תוצאות בדיקת השמיעה אצטרך לקבל פרטים יותר מפורטים, ועדיף שתפני לרופא אף-אוזן-גרון לבדיקה ובירור. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד