דלג לתוכן

קושי בבליעה ויובש בנטילת תרופות נגד הליקובקטר

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 04/10/2008 תאריך עדכון: 02/10/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

קיבלתי טיפול משולש להליקובקטר פילורי - לנטון, טבעציקלין ומטרוג'יל. כבר שבועיים אני סובלת מקושי בבליעה ומחומציות נוראית ויובש בפה. האם יש לכך קשר? במה אני יכולה להקל את המצב עד שיגיע התור שלי לרופא?

תשובה:

הטיפול המשולש שקיבלת הוא אכן הטיפול המומלץ נגד הליקובקטר פילורי. מבין התרופות שאת נוטלת, סביר להניח שתופעות הלוואי שאת חווה הן כתוצאה מנטילת המטרוג'יל (מטרונידאזול). השימוש במטרוג'יל מלווה לרוב בתחושת יובש בפה, בטעם מתכתי, בבחילות ובתופעות נוספות. התופעות חולפות עם הסתגלות הגוף לתרופה. נסי לאכול מאכלים קרים (בעיקר ארטיק קרח), שעשויים להקל על היובש בפה. אם הקושי בבליעה ממשיך להטריד, פני לרופא להמשך בירור. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד
רופאים בתחום
פרופ' אילן רון
פרופ' אילן רון אונקולוגיה
ד"ר יעקב גולדשטיין
ד"ר יעקב גולדשטיין קרדיולוגיה
ד"ר אליעזר אבינח
ד"ר אליעזר אבינח כירורגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו