דלג לתוכן

יובש בפה

Dry mouth, xerostomia
המומחים של Infomed מסבירים:

יובש בפה הוא מצב שבו בלוטות הרוק שבפה לא מייצרות מספיק רוק בכדי לשמור על הפה רטוב. לעיתים המצב קורה בשל תופעות לוואי של תרופות, בשל בעיות שמתפתחות עם הגיל או כתוצאה מטיפולי קרינה לסרטן. לעיתים יותר רחוקות, יובש בפה יכול להיגרם ממצבים שמשפיעים באופן ישיר על בלוטות הרוק.

הרוק שבפה שלנו הוא בעל חשיבות רבה לבריאות חלל הפה. נוזל הרוק מכיל חלבונים המשמשים לסיכוך חלל הפה ולהגנה על הרקמות. הרוק גם מכיל נוגדנים אשר מגנים על הגוף מפני פטריות וחיידקים, והמינרלים שבו שומרים על בריאות השן. כמו כן, הרוק מכיל אנזימים שלוקחים חלק בתהליך הבליעה והעיכול.

ירידה בכמות הרוק ופה יבש יכולים להתבטא בטווח שבין מטרד קל ועד לדבר שמשפיע על הבריאות הכללית ובריאות השיניים והחניכיים באופן משמעותי, כמו גם על התיאבון והיכולת ליהנות מאכול.

  • יובש בפה תסמינים

    כאשר לא מייצרים מספיק רוק, מופיעים התסמינים הבאים, אותם חווים במרבית הזמן:

    • יובש או תחושה של דביקות בפה.

    • רוק שמרגיש סמיך.

    • ריח רע מהפה.

    • קושי בלעיסה, דיבור ובליעה.

    • יובש או כאב בגרון.

    • לשון יבשה או מחורצת.

    • שינויים בתחושת הטעם.

    • בעיות בשימוש בתותבים.

רופאים בתחום

עיניים
פרופ' דניאל בריסקו
4.9
( 60 חוות דעת )
"הייתה לי חוויה מאוד טובה. קיבלתי הסבר מקיף על הניתוח והכל התנהל בצורה מאוד מקצועית. פרופ בריסקו היה רגיש וסובלני ונתן לי תחושת בטחון. גם כל הדברים הביורוקרטיים התנהלו בצורה טובה מאוד. ממליצה בחום ותודה על הכל!"
קראו עליי עוד
עור ומין
ד"ר יהונתן קפלן
4.9
( 149 חוות דעת )
"ד"ר קפלן והצוות שלו היו מלאי אמפטיה ומקצועיים ."
קראו עליי עוד
אנדוקרינולוגיה ילדים
ד"ר שרון דמול אליעז
5
( 17 חוות דעת )
"אנחנו מטופלים אצל ד"ר דמול כבר מספר שנים עם שני הילדים שלנו. בכל ביקור ד"ר דמול מקדישה לנו את כל תשומת הלב והזמן הנדרש כדי להסביר ולענות על כל השאלות. היא תמיד זמינה עבורנו והיחס שלה תמיד נעים ואדיב. ד"ר דמול מגלה רגישות ויחס נעים לילד המטופל. היא רופאה מקצועית, אחראית ואני ממליצה עליה בחום בכל הזדמנות שיש לי."
קראו עליי עודלקביעת תור

המומחים של Infomed עונים על שאלות:

מאמרים בנושא יובש בפה

לטפל בשיניים בזמן טיפול בסרטן
לטפל בשיניים בזמן טיפול בסרטן
ד"ר רוני אמיד, רופא שיניים מאת: ד"ר רוני אמיד, רופא שיניים 04/02/2014

טיפולי כימותרפיה והקרנות משפיעים על הגוף באופן שעלול לפגוע בתהליכים בריאים כמו ירידה בהפרשת הרוק בפה שמהווה פתח לסי... לכתבה המלאה

באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו