דלג לתוכן
המגבלות של התרופה רדוקטיל
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 04/10/2008 תאריך עדכון: 02/10/2013
1 דקות קריאה
שאלה:

לקחתי בעבר רדוקטיל 15 מ"ג, וזה עזר לי מאוד. מייד לאחר שהפסקתי, עליתי במשקל ויותר. עכשיו שוב לקחתי את הכדור ואני מרגישה שאינו עובד כמו פעם, אני לא יורדת במשקל ולא מרגישה שינוי בתיאבון. ההפסקה בין הפעם הראשונה בה השתמשתי בתרופה לבין פעם זו ארכה 5

תשובה:
רדוקטיל היא תרופה מפחיתת תיאבון אשר נרשמת במקרים בהם יש צורך בירידה במשקל לאנשים עם השמנת יתר חולנית, או לאנשים עם השמנת יתר שמופיעים אצלם סיבוכי השמנה, כגון סוכרת ויתר לחץ דם. מובן שהתרופה מועילה אך ורק בתנאי שבמקביל, נעשית דיאטה דלת קלוריות. האם את מקפידה על דיאטה דלת קלוריות? נשאלת גם השאלה למשך כמה זמן נטלת את הרדוקטיל בפאזה הראשונה. השפעת השיא של רדוקטיל נצפית בדרך כלל לאחר חצי שנה, כך שאולי נטילה מעבר לכך משפיעה פחות. בנוסף, התרופה נבדקה בטיפול של 18-12 חודשים לכל היותר, כך שכיום אין בידינו מידע לגבי השפעת התרופה בטיפול של מעבר לשנה וחצי, והמשך נטילתה לא מומלץ במשך יותר משנה. אם את זקוקה לסיוע תרופתי לירידה במשקל, ישנן גם תרופות אחרות למטרה זו. היוועצי ברופא המטפל שלך. בברכה, ד"ר טלי צ'רנוביצקי - אינפומד

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
פרופ' יעקב ג'ריס
פרופ' יעקב ג'ריס פנימית
מנהל מחלקה פנימית באיכילוב ומכון רקנאנטי לחקר מערכת העצבים האוטונומית, מטפל בלחץ דם לא מאוזן
ד"ר אלברט סמנדרוב
ד"ר אלברט סמנדרוב יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
מומחה ברפואת נשים, מיילדות , מומחה במחלות צוואר הרחם
ד"ר ואלרי דונצ'יק
ד"ר ואלרי דונצ'יק כירורגיה
מומחה כרורגיה כלי דם
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו