אישה עם בעיה כלייתית ומשקל עודף שמעוניינת להרות
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 24, לפני חודש התחתנתי, כאשר הייתי בתולה. מאז שהתחתנתי יש לי בחילות וסחרחורות כמעט כל הזמן ופעמיים התעלפתי. מה זה יכול להיות? האם אפשר להיכנס להריון כמה ימים לפני הווסת ועדיין לקבל את הווסת? אני שוקלת 99.5 ויש לי בעיה בכליות. האם זה יפריע לי לה

תשובה:
קודם כל שיהיה במזל טוב. בחילות וסחרחורות הן תופעות כלליות מאוד, ויכולות להיגרם כתוצאה מאינספור סיבות: אנמיה, שינויים בלחץ הדם, לחצים נפשיים, תזונה לקויה, בעיות הורמונליות ועוד ועוד. אין בידי מספיק מידע על מנת לדעת מהי הסיבה לתופעות אלו אצלך. ההפריה (הכניסה להריון), מתרחשת סביב מועד הביוץ, כלומר כשבועיים לפני הדימום הווסתי. לא ניתן להיכנס להריון כמה ימים לפני הדימום הווסתי, וכאשר נכנסים להריון, לא מופיע הדימום הווסתי. כדי לדעת אם משקלך תקין יש לדעת מהו גובהך, אך נראה ששיש לך משקל עודף. לרוב אין לכך השפעה על הכניסה להריון, אלא אם כן עודף המשקל קיצוני במיוחד, וגורם שינויים הורמונליים המקשים על הכניסה להריון. לגבי התפקוד הכלייתי, גם כאן חשוב להבין מהי בדיוק הבעיה, אם את נוטלת תרופות וכו', כדי לדעת אם יש לגורמים אלה השפעה על יכולות הכניסה להריון. לסיכום, נראה שאת קצת מבולבלת ואולי לחוצה, ולכן אני ממליצה לגשת לרופא המשפחה, להיוועץ עימו לגבי הבעיה בכליות וכן לגבי הבחילות והסחרחורות שאת חשה. בהמשך פני לרופא/ת נשים, ספרי על כוונתך להיכנס להריון, על מנת שיפנו אותך לבדיקות המתאימות. שיהיה בהצלחה. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד