מה גורם לכולסטרול גבוה?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

מה גורם לכולסטרול גבוה?

תשובה:

כולסטרול גבוה עלול לעבור אצלכם במשפחה. המזון שאתם אוכלים עלול אף הוא לגרום לכולסטרול גבוה. בין הסיבות נמנים:

  • מה שאתם אוכלים: אכילת יתר של שומנים רוויים, שומני טרנס וכולסטרול עלולה לגרום לכולסטרול גבוה. שומנים רוויים וכולסטרול הם מזונות הבאים מן החי, כגון בשרים, חלב מלא, חלמוני ביצים, חמאה וגיבנה. שומני טרנס מצויים במזונות מטוגנים ומזונות ארוזים, כגון עוגיות, קרקרים ותפוצ'יפס.
  • משקלכם. משקל יתר עלול להעלות את רמת הטריגליצרידים ולהנמיך את רמת ה-HDL.
  • רמת הפעילות שלכם. היעדר פעילות גופנית, העלולה להגביר את רמת ה-LDL ולהוריד את רמת ה-HDL.
  • גילכם ומינכם. לאחר הגיעכם לגיל 20, רמות הכולסטרול שלכם מתחילות לעלות באופן טבעי. אצל נשים, רמותה הכולסטרול נשארות פחות או יותר יציבות עד גיל המעבר, ואז הן מטפסות ומשתוות לרמות של הגברים.
  • מחלות מסוימות. מחלות מסוימות עלולות לגרום לרמת כולסטרול גבוהה. בין מחלות אלה נמנות הסוכרת והפרעות מטבוליות אחרות, תת פעילות בלוטת התריס (היפותירואידיזם), מחלת כליות כרונית או בעיות כליות אחרות, או שחמת הכבד.
  • ההיסטוריה המשפחתית שלכם. אם יש או היתה לקרובי משפחתכם רמת כולסטרול גבוהה, אתם עלולים ללקות בה גם כן.
  • עישון סיגריות. עישון עלול להוריד את רמת הכולסטרול הטוב שלכם.
  • תרופות מסוימות. תרופות מסוימות עלולות להעלות את רמת הטריגלצרידים ולהוריד את רמת ה-HDL (הכולסטרול הטוב). בין תרופות אלה נמנות התיאזיד, תרופות משתנות, חסמי בטא, אסטרוגן וקורטיקוסטרואידים.