אחיין שלי בן שנה חלה במחלת הפה והטלפיים. הוא חולה בערך שבוע. יש לי ילדה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אחיין שלי בן שנה חלה במחלת הפה והטלפיים. הוא חולה בערך שבוע. יש לי ילדה בת 6 חודשים. אני רוצה לדעת איך נדבקים במחלה? ואם ייפגשו הילדים, ממה יש להימנע כדי שבתי לא תידבק? ואולי עדיף לא להיפגש עד חלוף המחלה?

תשובה:
מחלת הפה והטלפיים, או כמו שהיא נקראת באנגלית, Hand foot mouth disease נגרמת ע"י נגיף (וירוס) בשם קוקסקי (Coxsackie). המחלה מתבטאת בפריחה ברגליים ובידיים ובפצעים בפה. ההדבקה היא באמצעות מגע עם רוק או הפרשות של חולה. התקופה המדבקת היא החל ממספר ימים לפני שהסימפטומים באים לידי ביטוי, ועד כחודש אחרי שהמחלה חלפה. בדרך כלל הביטוי של המחלה קל, וכולל חום, חולשה ועייפות והפצעים שהוזכרו. אין טיפול למחלה, והיא חולפת מעצמה תוך כשבוע. אם אינך מעוניינת שבתך תידבק - יש להימנע ממגע עם רוק והפרשות של התינוק החולה. לאור העובדה שמדובר בילדים קטנים, שקשה למנוע מהם מגע כזה - אולי עדיף למנוע מהם להיפגש. עם זאת, כאמור, המחלה בדרך כלל קלה מאוד וחולפת מעצמה.