דלג לתוכן

שאלה

אני בת 29, נוטלת שני כדורי לנטון (30 מ"ג) וחצי כדור זילרג'י (5 מ"ג) ביום. האם אני יכולה ליטול חומצה פולית? האם תרופות אלו מזיקות בעת הריון?

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 04/12/2009 תאריך עדכון: 02/10/2013
1 דקות קריאה

תשובה:

במחקרים שנעשו בבעלי חיים לא נצפו מומים בעובר גם במינון מאוד גבוה של לנטון (Lansoprazole). עם זאת, לא נערכו מספיק ניסויים בבני אדם, ומשום כך אין מידע חד-משמעי, ולכן יש להשתמש בתרופה בעת הריון רק אם היא הכרחית. זילרג'י (צטיריזין) היא תרופה אנטיהיסטמינית. במחקרים שנעשו בבעלי חיים לא נצפה נזק לעובר, אבל לא נעשו מחקרים בבני אדם, ולכן אין מידע. ההנחה היא שניתן להשתמש בהריון אם התרופה הכרחית. אין בעיה עם נטילת חומצה פולית. בברכה, ד"ר שירי אורי - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר יהודה עמית
ד"ר יהודה עמית אורתופדיה
ד"ר אילן גבור
ד"ר אילן גבור רפואת שיניים
ד"ר ניר חייא
ד"ר ניר חייא יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו