לבעלי (51) אובחן הרפס זוסטר בראש, צוואר ושכמה, מלווה בכאבי ראש עזים ביו
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

לבעלי (51) אובחן הרפס זוסטר בראש, צוואר ושכמה, מלווה בכאבי ראש עזים ביותר. מהו המינון הרצוי ללקיחה של התרופה זובירקס ? יש לציין שלפני כשנתים וחצי חלה בסרטן שלפוחית השתן והוא לאחר ניתוח שיחזור (השתלה עצמית) של השלפוחית.

תשובה:
הרפס זוסטר נגרם ע"י הנגיף וריצלה זוסטר (VZV), הנגיף הגורם גם לאבעבועות רוח. הנגיף נשאר במצב רדום בעצב, ולאחר שנים יכול לבוא לידי ביטוי כהרפס זוסטר: כאב לאורך עצב, כאשר בהמשך מופיעות באיזור שלפוחיות. מומלץ לטפל בחולים מעל גיל 50 בטיפול אנטי וירלי. יש להתחיל את הטיפול תוך 72 שעות מרגע הופעת השלפוחיות. הטיפול יכול להיות ב- Valacyclovir , Famciclovir או הטיפול המקובל - Acyclovir (זובירקס). את האציקלוביר יש לתת במינון של 800 מ"ג חמש פעמים ביום, למשך 7-10 ימים. בחולים מבוגרים ניתן להוסיף טיפול בסטרואידים אם לא קיימות התוויות נגד (סוכרת, אוסאופורוזיס, יתר לחץ דם). ניתוח שחזור של שלפוחית השתן אינו מהווה התוויית נגד לטיפול.